ČLÁNKY

S panem ministrem financí Zbyňkem Stanjurou jsem se dnes v Poslanecké sněmovně bavila o tom, jak v reálné praxi Finanční správy funguje přiznávání a vyplácení kompenzačních bonusů pro podnikatele zasažené protiepidemickými opatřeními státu.

Rok a půl distanční výuky se na některých dětech podepsal více, na některých méně. Stát, města, školy i neziskové organizace řeší, jak pomoci dětem, pro které měla distanční výuka fatální dopady. Prostějovská radnice se rozhodla, že nic dělat nebude. Analýzy nepotřebuje, stačilo se zeptat spřátelených ředitelů škol.

Kauza diáře poslance Jaroslava Faltýnka v mediálním světě záhy zapadla. Součástí zveřejněných dokumentů byl přitom plán prostějovského advokáta Zdeňka Klapky týkající se přidělování zakázek v Olomouckém kraji. Jeho podivné machinace i obhajoba cinknutých veřejných zakázek mu u České advokátní komory prošly: stačilo popřít, co předtím sám řekl....

Když zhruba v polovině března nechala prostějovská radnice pokácet alej více než třiceti lip na České ulici, lidé začali spontánně na pařezy umisťovat svíčky. O kácení obyvatelé ulice nevěděli, dozvěděli se o něm až slyšeli zvuk motorových pil. My ostatní jsme se pak o této akci dozvěděli z novin. Rychlým kácením, zatajeným občanům, se vedení...

Článek k ukradeným tržbám v Národním domě Prostějov o.p.s. mi v dnešních Prostějovských radničních listech opět NEVYŠEL. Správní rada Národního domu Prostějov o.p.s. zřejmě stále hledá své stanovisko.